Манчестър Сити - Уест Бромич, среща от 33-тия кръг на английската Висша лига. Стадион "Етихад", 19:30 часа българско време.

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Кабалеро, Клиши, Отаменди, Мангала, Сабалета, Фернандиньо, Делф, Стърлинг, Де Бройне, Навас, Агуеро

Уест Бромич: Фостър, Доусън, Евънс, Маколи, Честър, Сандро, Якоб, Гарднър, Флетчър, Бераино, Рондон

Прогнозата на Gol.bg

Отборът на Манчестър Сити излиза за този двубой с приповдигнато настроение, след като през седмицата успя да измъкне скъпоценно равенство - 2:2 в Париж срещу ПСЖ в мач от Шампионската лига. "Гражданите" докосват 1/2-финалите в турнира на богатите и съвсем логично Мануел Пелегрини ще даде почивка на някои от титулярите си преди реванша във вторник. Контузени за домакините са Венсан Компани и Давид Силва, а Яя Туре е под въпрос, но едва ли ще бъде пуснат в игра. На вратата също ще бъде дадена почивка на титулярния страж и Джо Харт ще бъде заменен от Вили Кабалеро.

За Уест Бромич участие в мача няма да вземе трайно контузеният Крис Брънт, а Джеймс Морисън и Калъм Макманамън ще са под въпрос до последно. В предишния кръг "дроздовете" записаха равенство - 0:0 срещу Съндърланд и на практика спечелената точка ги оставя в елита и през следващата година. 

Така Уест Бромич ще бъде напълно необременен на стадион "Етихад" и ще играе единствено за своята чест. За Манчестър Сити пък мача е от огромно значение в битката за топ 4 и всяка грешка може да бъде фатална. Ключова роля тук ще изиграе подхода на "гражданите" към двубоя и това дали мислите им няма да са изцяло насочени към реванша срещу ПСЖ идния вторник. Момчетата на Тони Пюлис доста често поднасят сериозни изненади и тази вечер има всички предпоставки за нова такава.

Резултат: Манчестър Сити - Уест Бромич 1:3