Ливърпул - Манчестър Сити - мач от 27-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", 22:00 часа българско време

Групата на Ливърпул:

Вратари: Миньоле, Уорд
Защитници: Клайн, Морено, К. Туре, Коулкър, Фланаган, Ловрен
Полузащитници: Хендерсън, Милнър, Фирмино, Алън, Коутиньо, Джан, Тейшейра, Айб
Нападатели: Стъридж, Бентеке, Ориги

Контузени: Шкъртел, Гомес, Ингс, Лукас (под въпрос), Сако (под въпрос)
Наказани: няма

Групата на Манчестър Сити:

Вратари: Харт, Кабайеро
Защитници: Сабалета, Компани, Демикелис, Отаменди, Коларов, Клиши, Саня
Полузащитници: Фернандо, Фернадиньо, Силва, Стърлинг, Навас, М. Гарсия, А. Гарсия
Нападатели: Агуеро, Ихеаначо, Бони

Контузени: Мангала, Насри, Де Бройне, Делф, Яя Туре (под въпрос)
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

И двата отбора все още са под емоциите от драматичния финал за Купата на Лигата в неделя, когато Сити спечели рулетката на дузпите и грабна трофея. Тази вечер на "Анфийлд" със сигурност дербито няма да е с по-малък заряд, въпреки че накрая няма да се вдига купа.

Ливърпул може да отмъсти много лошо с нов тежък удар по шампионските амбиции на Сити. Тимът на Мануел Пелегрини е с две поредни загуби и трета не само ще го отдалечи още от първото място, но може дори да го изхвърли от топ 4.

При всички положения двата отбора ще играят за победата на всяка цена, което ще ги накара да търсят голове. В последните девет мача между тях във всички турнири няма нито една нула в резултата. Вкарани са 34 гола (3,7 средно на мач), без суха мрежа, за който и да е отбор.

Що се отнася до Висшата лига статистиката е сериозно в полза на "мърсисайдци". Ливърпул е спечелил цели 8 от последните 12 мача мача по между им и няма загуба.

Юрген Клоп може да заложи на чисто нова двойка централни защитници в сравнение с финала, тъй като Лукас и Сако са с травми и са под въпрос за тази вечер.

Най-вероятно Ловрен ще си партнира с Коло Туре. На върха на атаката пък се очаква Ориги да смени Стъридж, на когото му дойдоха повече 120-те минути в неделя.

В лагера на Сити проблемен е Яя Туре, изиграл на куц крак продълженията във финала. Въпреки геройските изяви на Кабайеро при дузпите, на вратата се очаква да се завърне титуляра Джо Харт.

Сблъсъкът отново ще бъде доста завързан, а резултатът трудно предвидим. Очакванията обаче отново са за голове.

Резултат: 2:2