Офанзивният полузащитник на Манчестър Сити Рахим Стърлинг сравни съотборника си Кевин Де Бройне с нападателя на Барселона Луис Суарес, който носеше Ливърпул на гърба си.

"Всеки топ-отбор се нуждае от футболист, който вкарва и асистира толкова често, както го прави Кевин. Това правят големите играчи и ние сме много щастливи, че го имаме в нашия отбор", поясни Стърлинг, който играеше заедно със Суарес на стадион "Анфийлд".

"Със Суарес всички бяха наясно на какво е способен, когато нахлуваше към наказателното поле. Обичайно атаката завършваше с гол. Същото е сега и с Кевин. Той търси останалите, само вижте колко асистенции има вече. Освен това бележи често."

"Честно казано не бях гледал много от него, докато беше в Челси. Но ако сте го гледали докато беше в Германия, колко гола вкара и за колко подаде, очевидно ставаше дума за много качествен играч. За играчите винаги е голям тест да дойдат в Англия, да играят редовно и да дадат своя принос. Но това е нещо, което той прави. Поздравявам го, наистина е невероятен."

"С него работим заедно всеки ден и се разбираме много добре. Пристигнахме по едно и също време и е добре да имаш такъв съотборник. Той е забавен, тих, разбира се с всеки в отбора."

"Доволен съм от това, което правя. Може да не съм деветка или десетка във всеки мач, но най-важното е да продължавам да помагам на отбора. Ще се радвам, ако подобря показателите си от миналия сезон, когато завърших с 11 гола", добави Рахим.