Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне отново коментира темата за несъстоялия се трансфер в Борусия Дортмунд през лятото на 2013 година, когато е имал принципна договорка със новия мениджър на Ливърпул Юрген Клоп.

"Имах лична договорка с Клоп, който се свърза с мен и се разбрахме. Помолих Челси да ме пусне, защото тогава имах добро усещане за Дортмунд. Представих се добре в Германия с Вердер и Клоп наистина ме искаше в отбора си, защото Гьотце отиде в Байерн", разказа Де Бройне пред вестник "Телеграф".

"Клоп ми звънна и ми каза, че ще бъда №1 в отбора, който беше втори в Бундеслигата и финалист в Шампионската лига. По онова време смятах, че това е добро решение и исках да отида при него. Но Моуриньо ми каза, че иска да остана в Челси и че моят шанс ще дойде."

"Аз приех и останах в Челси. Смятам, че Клоп е много добър треньор. Виждах как играе Борусия Дортмунд и сега Ливърпул започва да играе така. Клоп се опитва да направи същото. Той е нов и ще има нужда от време, но за седем години в Дортмунд свърши великолепна работа", добави Кевин.

Днес белгийският футболист излиза срещу водения от Клопо Ливърпул в супердербито на 13-ия кръг в английската Висша лига. Началото е 19.30 часа българско време.