Манчестър Сити успя да постигне инфарктна победа над Севиля с 2:1 в двубой от Група "D" на Шампионската лига.

Мачът се игра на "Етихад Стейдиъм", а гостите поведоха чрез Коноплянка, който се разписа в 30-ата минута.

Автогол на Рами в 36-ата минута обаче върна домакините в играта. Де Бройне донесе успеха на тима си в продължението след края на редовното време. 

След този мач отборът на Мануел Пелегрини събра 6 точки в актива си и е втори в групата, докато лидер в класирането е Ювентус с точка повече. Севиля е на третата позиция с 3 пункта.


Домакините започнаха мача доста активно и още в 8-ата минута бяха близо до откриване на резултата, след като Навас намери Бони на добра позиция, но ударът на последния премина на сантиметри покрай страничната греда на севилци.

Две минути след това отново африканецът бе в светлините на прожекторите и до него достигна една хубава топка, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря.

В 16-ата минута и севилци си казаха думата, след като Коноплянка разтресе гредата с удар от фаул, а след това топката достигна до Криховяк, но ударът му бе спасен от Харт.

В 30-ата минута Витоло успя да намери Коноплянка малко пред малкия пеналт и украинецът успя да вкара в опразнената врата без никакви проблеми, като по този начин даде аванс на отбора си.

Две минути след това Сити можеше да изравни, но ударът на Туре бе блокиран от противников бранител.

Изравнителният гол обаче все пак дойде в 36-ата минута, след като при опита си да изчисти една топка от краката на Бони Рами успя да си я вкара в собствената врата от близка дистанция.

След почивката темпото през първите минути поспадна, но в 55-ата минута гостите пропуснаха невероятна възможност.

Гамейро получи топката в близост до наказателното поле, но неговият удар така и не успя да влезе във вратата, въпреки страхотната позиция на която се намираше.

Малко след това се наложи Харт да спасява коварен удар на Коноплянка. 

В 68-ата минута Де Бройне бе намерен от Туре и отправи силна тупалка от дистанция, но топката премина покрай вратата на Рико.

Три минути преди края на редовното време Де Бройне подаде към Стърлинг една много добра топка на задната греда, но крилото не успя да играе с нея и да я вкара. 

В 91-ата минута Де Бройне донесе успеха на тима си, след като бе намерен от Туре и навлезе в наказателното поле, а след това финтира противник и с нисък удар към далечната греда реализира.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - СЕВИЛЯ 2:1
0:1 Коноплянка 30'
1:1 Рами 36' автогол
2:1 Де Бройне 90+1

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Сабалета (60 - Коларов), Отаменди, Саня, Мангала, Стърлинг, Де Бройне, Навас, Туре, Фернандиньо, Бони (75 - Фернандо)
 
СЕВИЛЯ: Рико, Колоджечак, Тремулинас, Рами, Коке, Банега (66 - Крон-Дели), Коноплянка (78 - Н'Зонзи), Ибора, Витоло, Криховяк, Гамейро