Тотнъм - Манчестър Сити, среща от 7-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Уайт Харт Лейн", 14:45 часа българско време.

Групата на Манчестър Сити за мача:

Вратари: Харт, Кабайеро

Защитници: Саня, Отаменди, Демикелис, Коларов, Мафео, Компани, Сабалета

Полузащитници: Насри, Навас, Стърлинг, Туре, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Гарсия

Нападатели: Агуеро, Робъртс

Контузени: Силва, Делф, Клиши, Бони, Ихеаначо, Мангала

Прогноза на Gol.bg: Гостите от Манчестър по принцип имат предимство преди този мач и може спокойно да се каже, че именно те са големият фаворит за победата.

Мануел Пелегрини обаче има доста проблеми със състава. След добрите новини, които са свързани с възстановяването на Компани, Харт, Насри и Сабалета, лошите новини също ги има.

Ихеаначо, Силва, Делф, Клиши, Бони и Мангала са твърдо аут за този мач поради различни контузии, като Агуеро на практика се явява и единственият опитен централен нападател на тима за тази среща. 

Спърс от своя страна също има своите кадрови проблеми и Маурисио Почетино няма да може да разчита за днешния мач на контузените Дембеле, Мейсън, Бенталеб и Притчърд.

В последните 5 мача между тези два отбора Сити има 4 победи и 1 загуба.

Спърс е записал за последните си 5 мача от всички турнири 3 победи, 1 реми и 1 загуба, а Сити има за същия брой срещи 3 победи и 2 загуби.

За статистиката е интересно да се отбележи, че Сити е успял да реализира 27 гола в последните си 8 мача срещу лондончани на ниво Висша лига, което прави средно по 3,4 гола на мач.

Днес ще бъде поредният мач в който Хари Кейн ще се опита да се отпуши, след като головата машина на Тотнъм започна много зле този сезон и няма нито един вкаран гол във Висшата лига до момента.

Ако днес Сити успее да постигне шеста поредна победа като гост това ще бъде абсолютен рекорд в историята на клуба, тъй като отборът никога преди това не е бил в такава серия при визити на елитно ниво.

Нашата прогноза обаче е реми 1:1, тъй като Тотнъм ще се опъне сериозно на "Гражданите" и може да се очаква, че домакините ще успеят да измъкнат положителен резултат.

Резултат: Тотнъм - Манчестър Сити 1:1