Уест Хям удари с 2:1 Манчестър Сити на "Етихад" и записа впечатляваща победа във Висшата лига.

Головете за гостите забиха Виктор Моузес (6) и Диафра Сако (31). Точен за домакините бе Кевин Де Брюин (45).

Така Уест Хям продължава да пердаши грандовете на стадионите им, като преди днешната победа успя да удари последователно Арсенал и Ливърпул.

"Гражданите" пък допуснаха втора поредна загуба във всички турнири и първа за първенство, като до този момент лидерите във временното класиране имаха пълен актив от точки и дори нямаха допуснат гол във вратата си.

Срещата започна с атаки за Манчестър Сити и още в 4-ата минута "гражданите" можеха да вкарат, но Фернандиньо не успя да вкара с глава. Две минути по-късно гостите успяха да вкарат с първото си положение.

Тогава Димитри Пайе пусна пас към Виктор Моузес и той опъна мрежата на домакините за 0:1. Домакините реагираха светкавично, но Серхио Агуеро пропусна да изравни.

С пропуск се отчете и Николас Отаменди, който с глава стреля в аут. В 28-ата минута Рахийм Стърлинг се откъсна зад защитата на гостите, но бе вдигната засада.

Три минути по-късно Уест Хям заби втори гол чрез Диафра Сако. В следващите минути "гражданите" тотално натиснаха и притиснаха гостите, но така и не успяваха да вкарат.

Пропуски направиха Хесус Навас и Серхио Агуеро. В 40-ата минута последователно на два пъти Серхио Агуеро не можа да набута гол.

Логичното се случи в продължението на първото полувреме, когато Агуеро намери Кевин Де Брюин и той намали за 1:2.

Второто полувреме започна с положение за гостите. В 46-ата минута Виктор Моузес се освободи на чиста позиция и стреля, но неточно. Две минути по-късно последва и положение за домакините, но Яя Туре не успя да изравни.

Ситуациите се редуваха една след друга и пред двете врати, но с пропуски за Сити се отчете Яя Туре, а за гостите Диафра Сако. След час игра Александър Коларов се опита да вкара, но стреля до гредата.

Пет минути по-късно Хесус Навас се освободи на чиста позиция и шутира, но отново без резултат. Последваха спокойни минути, за да дойде 73-ата, когато Фернандиньо се озова на отлична позиция, но бе блокиран от защитник на гостите.

Към края на мача домакините тотално натиснаха, но годстите правилно се бяха прибрали и затваряха празните пространства пред вратата си.

В 81-ата минута Кевин Де Брюин навърза защитата на лондончани, но се засуети и изпусна. До края Сити доминираше, но така и не успя да вкара и така записа първа загуба в първенството.

Манчестър Сити - Уест Хям 1:2

Голмайстори:

0:1  Виктор Моузес (6) 0:2 Диафра Сако (31) 1:2 Кевин Де Брюин (45)

Манчестър Сити: Джо Харт, Бакари Саня, Николас Отаменди, Елаким Мангала, Александър Коларов, Яя Туре, Фернандиньо, Хесус Навас, Кевин Де Брюин, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро

Уест Хям: Адриан, Карл Дженкинсън, Джеймс Томкинс, Уинстън Рийд, Аарън Кресуел, Марк Нобъл, Педро Обианг, Мануел Ланзини, Димитри Пайе, Виктор Моузес, Диафра Сако