Манчестър Сити се насочи към  халфа на френския шампион ПСЖ – Марко Верати, съобщава Gazzetta dello Sport.

Скаути на „гражданите” са останали впечатлени от представянето на 22-годишния италиански национал по време на мача с Челси в Шампионска лига. На „Стамфорд Бридж” Верати започна титуляр, а в 81-ата минута беше заменен от Есекиел Лавеци.

Привличането му обаче няма да е лесно за английския първенец. Наскоро футболистът поднови договора си с ПСЖ до 2019 г., а заплатата му стана 3 млн. евро на сезон. Той обаче може да излезе много по-евтино за Сити, отколкото звездата на Ювентус Пол Погба. Италианецът е оценяван на 35 млн. евро, докато французинът на минимум 70 млн евро.

Интерес към Верати проявява и „старата госпожа”. Не е изключени италианският клуб и ПСЖ да подготвят феноменален бартер през летния трансферен прозорец – Верати и Кавани за Погба, който е трансферна цел и на парижни.

ПСЖ привлече италианеца от Пескара през 2012 г. за 11 млн. евро. От тогава Верати е изиграл 80 срещи за отбора, в които е вкарал 1 гол. Интересното е, че той никога не е играл в мач от Серия „А”, но е смятан за един от най-добрите италиански футболисти.