Манчестър Сити разгроми Тотнъм с 4:1 в среща с общо четири дузпи от осмия кръг на Висшата лига, която се състоя на стадион "Етихад". Герой за Сити стана Серхио Агуеро, забил четири гола.

Най-добрият на терена бе именно Кун, който вкара два гола през първата част и пропусна втората си дузпа в мача, преследвайки своя хеттрик. Между попаденията на Агуеро за Тотнъм се разписа Кристиан Ериксен с мощен удар по диагонала, а с добри изяви бяха вратарите на двата тима.

"Шпорите" получиха златен шанс да изравнят след час игра, но Джо Харт спаси изпълнената от Роберто Солдадо дузпа. Малко след това Фацио получи червен картон, а Сити - трета дузпа в мача. Този път Агуеро не сбърка, а четвърт час преди края вкара и четвърти гол.

Манчестър Сити остана на второ място в таблицата, но вече е с актив от 17 пункта, докато Тотнъм е шести с 11 точки на сметката си.


Гостите стартираха по-надъхано и буквално скриха топката на шампионите. Мейсън стреля неточно в шестата минута, а малко след това направи страхотен пропуск. Той бе изведен от Солдадо и остана сам срещу Харт, но би слабо в краката на стража.

Последва нова добра акция на лондончани, този път по дясното крило. Кристиан Ериксен нахлу в наказателното поле и отправи топовен изстрел, профучал  над напречната греда. Домакините отговориха с хубава комбинация между Силва и Агуеро, но съдийската бригада маркира засада.

Въпреки доброто начало, Тотнъм получи шамар във фаталната 13-та минута. Грешка на Ламела позволи на Франк Лампард да подаде към Агуеро вляво. Аржентинецът изчака и по всичко личеше, че е притъпил остротата на атаката, но той изненада Лорис със силен диагонален удар, пращайки кълбото в мрежата.

Радостта на домакините бе твърде краткотрайна. Груба грешка на Фернандо в половината на Сити позволи на Ламела да отнеме. Солдадо подаде вдясно към Ериксен, чийто топовен изстрел този път намери мрежата с помощта на напречната греда.

В 19-тата минута реферът Джонатан Мос отсъди спорна дузпа в полза на "гражданите", когато Лампард се строполи артистично след леко побутване отзад на замесения в почти всяка любопитна ситуация Ламела. Серхио Агуеро застана зад топката и прати Лорис в обратния ъгъл, за да върне аванса на своите.

Агуеро беше близо до хеттрик още в средата на първото полувреме, когато засече от движение центриране отдясно, но стреля право в ръцете на Лорис. Малко след това Франк Лампард получи контузия в бедрото и беше заменен принудително от Фернандиньо.

Преди да изтече половин час игра от началото на срещата Кристиан Ериксен получи възможност да стреля от пряк свободен удар, но насочи топката с десния крак над целта.

В 31-та минута реферът даде втора дузпа за Манчестър Сити, която този път беше безспорна. Милнър намери Силва в пеналта и Кабул закъсня с намесата си, препъвайки испанеца. Агуеро застана зад топката, но Лорис спаси удара му, а после аржентинецът би над вратата при добавката.

Минута след това Агуеро получи още една възможност да оформи своя хеттрик. Той се изстреля в половината на съперника, финтира Кабул и шутира по диагонала, но Лорис спаси.

Към края на първата част Тотнъм натисна. Ериксен спечели само корнер, след което топката се озова у него, но той изчака и подаде към Ламела. Последният също не стреля веднага и шутът му беше блокиран, а при добавката Мейсън загря ръкавиците на Джо Харт.

Сити пренесе играта в половината на гостуващия тим и пропусна на няколко пъти да вкара трети гол. Милнър намери Навас, чиято тупалка бе спасена от Лорис, а след това двамата футболисти на "гражданите" шутираха покрай целта.

След подновяването на играта Агуеро отправи страхотен далечен удар, но стражът на столичани се справи. Гостите отвърнаха с хубав удар на Чадли, минал покрай левия страничен стълб. Сити отново се втурна напред, но Навас бе отказан от Лорис.

Малко преди да изтече един час игра Силва пусна топката към далечната греда за Агуеро, но аржентинецът не успя да засече.

Секунди след това се стигна до нов дискусионен момент, защото реферът отсъди дузпа за Тотнъм за нарушение на Демикелис срещу Солдадо, което бе в най-добрия случай на границата на наказателното поле. Солдадо застана зад топката, но Харт спаси насочената в долния му десен ъгъл топка.

В средата на втората част Солдадо можеше да изкупи греха си, когато засече по невероятен начин от движение центрирането на Роуз отляво, но Харт демонстрира невероятен рефлекс и спаси.

В 67-та минута интригата практически приключи. Фацио задържа Агуеро, който се опита да засече подаването на Навас и съдията показа директен червен картон на играча на Тотнъм. Кун отново застана зад топката и този път не сбърка, стреляйки в долния ляв ъгъл.

Четвърт час преди края на редовното време Агуеро вкара четвъртия си гол в мача. Той бе изведен от дълбочина от Фернандиньо и след като залъга бранител, провря топката в мрежата с техничен удар с левия крак.

В 88-та минута Джеймс Милнър също можеше да се разпише, но неговият страхотен изстрел от дистанция се отби в гредата.

В добавеното време на мача Компани изблъска Роуз в пеналта, но реферът не посмя да отсъди пета дузпа в мача.

 

Манчестър Сити - Тотнъм  4:1

1:0  Серхио Агуеро - 13'

1:1  Кристиан Ериксен - 15'

2:1  Серхио Агуеро - 20', дузпа

3:1  Серхио Агуеро - 68', дузпа

4:1  Серхио Агуеро - 75'

 

Пропусната дузпа:  Агуеро (Сити) - 32'

Пропусната дузпа:  Солдадо (Тотнъм) - 62'

Червен картон:  Фацио (Тотнъм) - 67'

 

Манчестър Сити:  Харт, Демикелис, Компани, Клиши, Саня, Лампард (Фернандиньо - 28'), Фернандо (Туре - 77'), Милнър, Навас, Силва (Йоветич - 70'), Агуеро

Тотнъм: Лорис, Кабул, Дайър, Роуз, Фацио, Капу (Таунзенд - 60'), Мейсън (Вертонген - 70'), Чадли, Ериксен, Ламела (Дембеле - 60'), Солдадо