Съндъланд е в напреднали преговори с Манчестър Сити за привличането на халфа Джак Родуел, съобщава „Скай Спортс”, като се очаква сделката да бъде финализирана до 24 часа. 

Интерес към футболиста имаше от доста отбори от Висшата лига, но сега се смята, че Черните котки са фаворити за подписа му. 

Шампионите са готови да се разделят с футболиста, когото купиха от Евертън през 2012-а година за 12 милиона паунда, но той така и не успя да покаже пълния си потенциал на „Етихад”, след като бе преследван и от контузии и пропусна доста мачове през последните два сезона. 

Самият футболист също е готов да премине в отбор, където ще играе редовно и „Стейдиъм ъф Лайт” изглежда много добро място за него. 

Досега Густаво Пойет привлече в Съндърланд още един халф – Жорди Гомес от Уигън, защитниците Патрик ван Аанхолт и Били Джоунс, както и вратаря Костел Пантилимон. 

През миналия сезон тимът от североизтока успя да се спаси по драматичен начин, след като през първата част от кампанията бе на последно място, но в крайна сметка оцеля.