Манчестър Сити се намира в доста любопитна ситуация, тъй като отборът договори по оста "клуб-клуб" привличането на централния защитник Елаким Мангала, пише "Дейли Стар".

Офертата на "Гражданите" от 32 милиона паунда за френския национален защитник е била приета от португалския Порто, но самият футболист е изявил желание да премине в редиците на Челси.

Така, ако "Сините" от английската столица отправят оферта за него, която Порто приеме, той ще се възползва от възможността да акостира на "Стамфорд Бридж".

Мениджърът на "Гражданите" Мануел Пелегрини следи централния защитник от близо година, а офертата към него е сигнал, че явно Мехди Бенатия от Рома няма да бъде привлечен.

Според Пелегрини Мангала би бил идеален партньор в центъра на отбраната, на клубния капитан Венсан Компани. 

Бранителят има още две години до края на договора си, но засега се дърпа за трансфер на "Етихад Стейдиъм", тъй като иска да види, дали Жозе Моуриньо ще направи предложение за привличането му. От Сити пък само ще се надяват Челси да не отправи оферта за него, за да може отборът да го привлече.  

Мангала в момента е с националния отбор на Франция на Мондиала в Бразилия и се готви за 1/4-финален сблъсък срещу Германия.