Манчестър Сити е постигнал договорка с Рома за трансфера на централния защитник Мехди Бенадия, но той ще акостира на "Етихад Стейдиъм" само ако от италианския тим успеят да му намерят достоен заместник, пише "Мирър".

Привличането на мароканския национален бранител е една от основните приоритетни цели пред мениджъра на "Гражданите" Мануел Пелегрини. 

Ако трансферът се осъществи, в касата на италианския тим ще влезе тлъстата сума от 30 милиона паунда.

Бенатия направи страхотен сезон с екипа на "Римските вълци" и бе един от главните виновници за силното представяне на тима в дефанзивен план през кампанията.

Проблемът при трансфера обаче може да дойде от там, че Рома ще играе в Шампионската лига и отборът иска да се увери, че ще намери достатъчно качествен заместник на Бенатия преди да го продаде. 

Една от целите пред наставника на римския тим Руди Гарсия е привличането на Едер Алварес Баланта от Ривър Плейт, който също е централен защитник и се представя силно с екипа на Колумбия, на Мондиала.

Пред Сити пък алтернативен вариант е Елаким Мангала от Порто, но отборът ще се опита да го привлече само, ако Рома откаже да продаде Бенатия на "Гражданите".