Манчестър Сити обяви официално привличането на полузащитника на Порто Фернандо.

"Гражданите" имаха интерес към 26-годишния дефанзивен халф още през миналия сезон. През януари Сити отново опита да купи Фернандо, но тогава трансферът се провали, а през февруари играчът преподписа договора си с Порто. Въпреки това от английския клуб не спряха да се интересуват от него и сега най-накрая успяха да го привлекат.

Още вчера от португалския клуб потвърдиха, че са се споразумели с англичаните за трансфер на стойност около 15 милиона евро. Днес новината бе потвърдена и на сайта на "Небесносините".

"Сити с радост обявява привличането на бразилския полузащитник Фернандо", се казва в изявление на сайта на англичаните.

"26-годишният играч ще се присъедини от Порто и ще носи фланелката с номер 6".

Самият футболист, който има португалски паспорт, коментира:

"Много съм щастлив най-накрая да дойда в Манчестър Сити. Зная, че имаше разговори за моя трансфер миналия януари и сега съм доволен, че сделката бе направена и най-накрая идвам в Манчестър Сити".

"Чакам с нетърпение да се срещна с новите си съотборници и да помогна на Сити да защити титлата си. Сега е много вълнуващо време да съм част от този отбор и нямам търпение да играя във Висшата Лига".

"Феновете на Сити могат да са сигурни, че ще дам всичко от себе си всеки път, когато играя. Наслаждавах се на престоя си в Порто и благодарих на отбора и на феновете за тяхната подкрепа по времето ми в Португалия. Сега е време за нова глава в кариерата ми".