Реал Мадрид победи с 3:0 като гост Майорка седмица преди голямото дерби на Испания - домакинството на Барселона. Победата за “Кралете” обаче не дойде никак лесно, като домакините направиха няколко добри положения, а удариха и греда.

Винисиус Жуниор (55) даде началото на головата фиеста, въпреки че домакините имаха сериозни претенции за неотсъдено нарушение в зародиша на атаката. Карим Бензема удвои от дузпа в 76-та минута, а в 82-та реализира и третото попадение за тима си. Така Бензема вече има 22 гола и 11 асистенции в Ла Лига този сезон, а втори при реализаторите навлезе другият човек във форма за Реал Винисиус - 14 гола и 6 асистенции.

Лошата новина за Карло Анчелото преди “Ел Класико” дойде в края на срещата, когато Бензема напусна с контузия терена. Травми получиха още Родриго и Ферлан Менди.

В крайна сметка Реал постигна четвъртата си поредна победа в Ла Лига и с актив от 66 точки продължава да води в класирането. Втори с 10 по-малко е Севиля, а Барселона и Атлетико Мадрид имат по 51. Каталунците обаче са с мач по-малко. Майорка продължава да води битка за спасение, като към момента тимът е на 16-то място с 26 точки, на две над чертата с изпадащите.