Тотнъм приключи сделката за детето-чудо Арчи Грей, който пристигна от Лийдс срещу 25 милиона паунда, които могат да се увеличат до 30 милиона. 

Като част от сделката в клуба от Чемпинъшип преминава Джо Родън, който и миналия сезон игра за Лийдс под наем, но сега става постоянно част от йоркшърци с 4-годишен контракт. 

В същото време договорът на Грей е за 6 сезона, като той ще играе с №14 в Северен Лондон. Тотнъм се пребори за него в сериозната конкуренция на Брентфорд. 

Младокът е много високо ценен и става второто ново попълнение на Шпорите, които преди него привлякоха Тимо Вернер, който през пролетта игра под наем в отбора. 

„Когато от Тотнъм се поинтересуваха от мен и се бореха за Шампионската лига, а сега ще участват в Лига Европа, просто нямаше как да кажа не. Това е огромен проект, от който искам да бъда част. Няма да лъжа, аз съм много голям фен на Селтик и обичам Анге (Постекоглу), както и семейството ми. Той също бе сериозен фактор, защото е страхотен мениджър, а аз все още имам много да уча, тъй като съм на 18 години” заяви Грей, който може да играе на няколко позиции, както в средата на терена, така и в защита.