Тотнъм изненадващо се включи в преговорите за Ромелу Лукаку. Шпорите търсят централен нападател, след като Хари Кейн напусна в посока Байерн Мюнхен. . Смяташе се, че Лукаку е на път да премине в Ювентус, но сега информациите са, че преговорите за белгиеца са прекратени.

Според Алфредо Педула Шпорите, които вече привлякоха свързания с Милан Алехо Велис от Росарио Сентрал, отчаяно се нуждаят от доказан, опитен голмайстор, който да замени наскоро напусналия капитан на Англия. Съобщава се, че напоследък е имало контакт между Тотнъм и Челси и се смята, че преговорите не трябва да бъдат твърде сложни за страната на Анге Постекоглу.

Ювентус също се опитва да подпише Лукаку това лято и преследва сделка за частична размяна, която включва преминаване на Влахович на Стамфорд Бридж плюс допълнителна сума. Бианконерите обаче не държат всички карти в този сценарий, тъй като Челси очевидно не желае да изравни оценката на Юве за Влахович.

Преговорите между Ювентус и Челси не са напреднали напоследък, което означава, че пътят Лукаку е ясен да се присъедини към Тотнъм, ако преговорите продължат напред през следващите дни. Смята се, че Тотнъм спокойно може да плати исканите 50 млн. евро за Лукаку.