Тотнъм се измъчи едно полувреме, но в крайна сметка обърна от 0:1 до 5:1 сингапурския Лайън Сити Сейлърс в контрола. Това е и първата победа на новия треньор на Шпорите Анге Постекоглу начело на тима.

Тотнъм загуби в първия мач от предсезонната подготовка с 2:3 от Уест Хям, а мача с Лестър бе отменен заради наводнен терен.

Днес Шпорите стартираха с много силен състав, в който личаха имената на Кейн, Сон, Кулушевски. В игра като титуляри бяха новите попълнения Викарио и Мадисън.

Въпреки това сингапурския тим откри резултата. В 12-ата минута при една от двете си атаки за полувремето Лайън Сити бе точен. Ауар се оказа зад защитата на Шпорите, след като Удоджи не успя да блокира центриране отдясно. Играчът на домакините просто отклони топката в мрежата.

До почивката се игра само пред вратата на Лайън Сити, но имаше редица неточни удари и пропуски на Кейн, Кулушевски, Мадисън, Сар и компания. В добавеното време на първата част Тотнъм получи дузпа. Сар изпревари съперник, който го изрита и съдията посочи бялата точка. Хари Кейн бе точен от дузпата за 1:1.

На полувремето Тотнъм смени целия тим. И това подейства отлично. За седем минути Ричарлисон вкара два гола, за обрата. Бразилецът вкара и още два пъти, но попаденията бяха отменени заради засади. Джовани ло Селсо направи 4:1 с удар от упор. В края Ричарлисон все пак оформи своя хеттрик.

ТОТНЪМ (първо полувреме): Викарио, Поро, Ромеро, Дейвис, Удоджи, Папе Сар, Бисума, Кулушевски, Мадисън, Сон, Кейн

ТОТНЪМ (второ полувреме): Остин, Роял, Дайър, Танганга, Регийон, Ло Селсо, Соломон, Скип, Хьойберг, Перишич, Ричарлисон