Хари Кейн продължи да играе ролята на Дядо Коледа за Тотнъм. Нападателят вкара един от головете, а Шпорите наваксаха пасив от 0:2, за да вземат точка от Брентфорд при подновяването на Висшата лига. Кейн е играчът с най-много вкарани голове на Боксинг дей (26 декември). Той вече има 10 попадения в празничния кръг във Висшата лига и изпревари Роби Фаулър, който има 9 гола навръх Коледа. Кейн е вкарал в последните 7 мача, в които е играл на Боксинг дей.

Тотнъм пък е отбора взел най-много точки от губещи позиции - общо 14 от началото на сезона. Също като при последното си гостуване в първенството - на 29 октомври срещу Борнемут, Тотнъм изостана с 0:2. За разлика от миналия път обаче, този път Тотнъм не спечели, както тогава (3:2).

Голове за Брентфорд вкараха Витали Джанелт и Айвън Тони. Само за 6 минути Тотнъм изравни. Първо Хари Кейн се разписа, а след това и Пиер Емил Хьойберг бе точен за крайното 2:2.

Точката обаче едва ли е достатъчна за Шпорите, защото тима остана на четвъртото място с 30 точки от 16 изиграни мача - с 2 повече от Манчестър Юнайтед, който има 14 срещи зад гърба си.