Кристиан Ериксен изигра поредния си отличен мач за Тотнъм и снощи бе в основата на постигнатото равенство 2:2 на терена на Ювентус, което превърна лондончани във фаворити за класиране на 1/4финалите. 

Датчанинът вкара изравнителния гол срещу Старата госпожа, след като преди 3 години бе спряган именно за преминаване в гранда от Торино. 

За това време обаче, той отчита израстването на Шпорите, с които подписа дългосрочен договор през 2016-а и се наслаждава на прогреса, който тимът показва напоследък. 

„В сравнение с това, което тимът бе, когато дойдох, сега сме съвсем различни. Това се дължи на мениджъра и качеството на играчите. Прогресираме от сезон на сезон. Когато пристигнах, ако изоставахме с 0:2 рано в мачовете срещу лидерите, губехме с 0:6. Сега обаче всичко е различно и при такова изоставане рано в двубоите вече не се предаваме” коментира датският халф. 

„Сега наистина започнахме много лошо. Това малко ни шокира, но след това показахме характер, за да се върнем в двубоя и просто се видя, че не се отказваме в нито един момент. Всички вярвахме, че можем да променим нещата и се стремяхме да преобърнем сблъсъка. Разполагаме и с нужното качество, за да успеем да го направим. Имаме отлични футболисти, които се стремят винаги да атакуват” добави той. 

„Независимо какъв е резултатът, ние се стремим да играем по своя начин, да доминираме и сега имахме шанс да променим ситуацията. Дузпата, която те пропуснаха, също ни даде увереност, че можем да успеем. Сега просто ще се раздаваме максимално във всеки един мач и искаме да стигнем много далеч. Следващата стъпка обаче е да се класираме за 1/4финалите” каза още Ериксен.