Тотнъм започна страхотно новата 2017 година, след като разби с 4:1 Уотфорд при гостуването на „стършелите” в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига.

В първия мач за годината във Висшата лига „шпорите” показаха страхотна ефективност в атака и тотално доминираха на „Викаридж Роуд”, а Уотфорд избегна най-тежка загуба на стадиона си само благодарение на гол в добавеното време на втората част.

Хари Кейн играеше своя мач номер 100, като отбеляза и два гола на юбилейния си двубой, с което попаденията му вече са 59 на брой. Други две за сметката на Тотнъм добави Деле Али. Йонес Кабул отсрами своя тим в добавеното време на мача за крайното 1:4.

След успеха Тотнъм се изкачи на 3-ата позиция в класирането с 39 точки, измествайки Манчестър Сити. Уотфорд остава 13-и с 22 точки.

Гостите започнаха силно срещата и на няколко пъти застрашиха сериозно вратата на Аурелио Гомеш. Деле Али бе близо до целта в 26-ата, но късметът покри домакините и ударът му срещна гредата.

Минута по-късно отбраната на Уотфорд се пропука и Хари Кейн за пореден път показа голмайсторския си нюх. Кийрън Трипиър намери Кейн във вратарското поле на Уотфорд и нападателят на Тотнъм от малък ъгъл пусна топката покрай Гомеш за 1:0.

В 33-ата отново комбинация между Трипиър и Кейн завърши с гол. Хюн Мин Сон започна атака за гостите, но загуби топката, последва лошо изчистване и Трипиър проби отдясно. Последва центриране към Кейн, който успя между двама да засече от малка дистанция за 2:0.

Деле Али направи резултата класически малко преди края на полувремето. В 41-ата Кейн опита пас в пеналата на Уотфорд, но Кабул застана на пътя на топката. Изчистването на бранителя обаче бе кошмарно и подари топката на Деле Али, който с прецизен удар покачи на 3:0.

Полувремето завърши при този резултата, а феновете на стадиона освиркаха играчите на Уотфорд, които тотално проспаха първото полувреме.

Втората част започна ударно за Тотнъм и момчетата на Маурисио Почетино поведоха с 4:0 още в 46-ата. Хари Кейн се възползва от нова грешка в отбрана на Уотфорд и намери с отличен пас Деле Али, който въпреки слабото първо отиграване успя да мушне кълбото под плонжа на Гомеш за 4:0.

Тотнъм свали темпото, но въпреки това владееше повече топката и продължаваше да създава положения пред вратата на съперника.

В добавеното време Кабул се реабилитира за грешката си при третото попадение и успя да се възползва при разбъркване след центриране в полето на Тотнъм и вкара за крайното 1:4.