Евертън - Тотнъм, двубой от първия кръг на английската Висша лига. Стадион "Гудисън Парк", 17.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Евертън: Стекеленбург, Мори, Джагиелка, Коулман, Бейнс, Гие, Маккарти, Баркли, Миралас, Клевърли, Деулофеу

Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Вертонген, Уокър, Роуз, Дайър, Уанияма, Али, Ериксен, Ламела, Кейн


Прогноза на Gol.bg:

Евертън приема Тотнъм в един от най-интересните мачове през новия сезон на Висшата лига. Новият мениджър на домакините Роналд Куман няма да може да използва новата си покупка Ашли Уилямс заради по-дългата му ваканция покрай Евро 2016.

Звездата в защита Джон Стоунс беше продаден на Манчестър Сити, а Шеймъс Коулман и Ромелу Лукаку са под въпрос. Въпреки това "карамелите" разполагат с изключително качествен и боен състав, който е в състояние да бие всеки на свой терен, когато има ден.

Муса Дембеле е наказан и поради тази причина е вероятно като титуляр за "шпорите" да започне новото попълнение Виктор Уанияма, който беше възпитаник именно на Куман в Саутхямптън.

Евертън няма победа срещу този противник в последните им седем срещи, а в последните три кампании неизменно започва с равенство 2:2. Тотнъм пък е губил цели 9 пъти в началото на сезона и е №1 по този показател, заедно с Уест Хям. 

Лондончани загубиха последните два мача от миналия сезон. Те не са губили три поредни срещи за първенство от ноември 2012 година. Клубът от Ливърпул е губил само веднъж в последните си шест домакинства срещу столичани. Силите изглеждат изравнени и затова ще заложим на миролюбив хикс.


Резултат: Евертън - Тотнъм 1:1