Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино се извини на феновете след позорната загуба с 1:5 при гостуването на Нюкасъл след която отборът финишира трети в класирането и изпусна нелепо втората позиция.

Така "Шпорите" завършиха зад големия си враг Арсенал за поредна година и пропуснаха идеална възможност през този сезон да натрият носовете на "Топчиите".

"На първо място искам да се извиня на нашите фенове, защото това, което се случи на терена, беше много, много срамно", обяви той на пресконференцията след мача.

"Извинявам се също и на нашите семейства, които са зад нас и ни подкрепят всеки път. Ще бъде трудно да се приберем по домовете си и да обясним точно какво се е случило".

"Според мен проблемът при нас не беше тактически, а чисто психологически. Когато излезеш на терена е нужно да дадеш 100 % от себе си. Трябва просто да показваме повече характер".

"След мача срещу Челси показахме големи слабости, както срещу Саутхямптън, така и тази вечер срещу Нюкасъл. Това е ненормално и не можем да си позволим да повторим такова нещо за в бъдеще".

"На първо място, това е моя отговорност и аз съм адски разочарован. Мисля, че трябва да направим сериозен анализ на третото място в таблицата ни. Трябваше да финишираме втори, а ние изпуснахме нелепо позицията си. Просто не мога да си обясня как допуснахме толкова голове с човек повече".

"Това е най-тежката и болезнена загуба в моята кариера. Определено е най-лошият ми ден като треньор. Просто бяхме като туристи.