Тотнъм допусна доста изненадваща домакинска загуба с 1:2 от Саутхямптън в среща от 37-ия кръг на Висшата лига.

Успехът за "светците" дойде след обрат, а след това поражение "шпорите" ще трябва да треперят до самия край на сезона за второто си място в класирането.

Отборът е на втората позиция с актив от 70 точки, но Арсенал, който е трети, има само три точки по-малко и е с мач по-малко. До края на кампанията остава един кръг и нещата могат да не завършат благоприятно за Спърс.

Това освен това е трети пореден мач във Висшата лига, в който "Шпорите" не познават вкуса на успеха.

Тимът на Маурисио Почетино извъртя равенства с Челси и Уест Бромич в предишните два кръга.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше такъв завършек.

Сон откри резултата в полза на домакините след гол в 16-ата минута. Той бе намерен от Ламела и излъга вратаря около аутлинията, а след това направи няколко крачки и насочи топката в опразнената мрежа от близка дистанция.

В 31-ата минута "Светците" изравниха, след като Тадич намери Дейвис на близката греда и последният без да се церемони насочи топката във вратата.

В 72-ата минута отново Тадич и Дейвис матираха домакините, след като направиха страхотно двойно подаване и последният с нисък удар от границата на наказателното поле матира Лорис.

В последните секунди Форстър направи невероятно спасяване след удар на Чадли и така тимът му стигна до успеха.

ТОТНЪМ - САУТХЯМПТЪН 1:2 1:0 Сон 16 1:1 Дейвис 31 1:2 Дейвис 72

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Роуз, Уолкър, Алдервейрелд, Диър, Мейсън (78 - Чадли), Ламела, Ериксен, Сон (65 - Н'Жие), Кейн

САУТХЯМПТЪН: Форстър, Фонте, Бъртранд, Мартина, Ван Дайк, Дейвис, Тадич (86 - Уорд-Прауз), Уаняма, Класи (58 - Ромеу), Лонг, Ман

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/b93zSRpjxuc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>