Бърнли и Тотнъм си врътнаха безлично равенство 0:0 в среща от Висшата лига играна на  "Търф Мур". Двубоят не предложи особени футболни достойнства.

Головите положения липсваха, играта се водеше основно в средата на терена и така двата отбора заслужено си поделиха по точка.

След това равенство Тотнъм събра 54 точки и се изравни с Ливърпул на петото място. Бърнли пък вече има 26 точки и ще води люта битка за спасението си.

Домакините от Бърнли започнаха здраво мача и можеха да вкарат още в началото. В 4-ата минута Джордж Бойд бе изведен зад защитата на гостите, но бе спрян със засада.

Бърнли продължи да натиска и две минути по-късно Дани Ингс бе изведен сам срещу Мишел Ворм, но стреля твърде слабо от точката на дузпата и направи фрапантен пропуск.

Това положение стресна гостите от Лондон и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции. Така се стигна до 14-ата минута, когато Насер Чадли напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но Том Хийтън показа класа и спаси.

Последва нов удар на Насер Чадли, но в аут. В 19-ата минута Сам Воукс стреля с глава, но над вратата на Тотнъм. Четири минути по-късно Дани Роуз залъга защитата на домакините и шутира от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до гредата.

След половин час игра отново Сам Воукс се озова на чиста позиция, но така и не успя да опъне мрежата на "шпорите".

Малко по-късно Хари Кейн навърза защитата на домакините, но от границата на наказателното поле стреля в аут. Преди края на полувремето с пропуск за Бърнли се отчете и Джордж Бойд.

Второто полувреме започна с нов шанс за Джордж Бойд, който стреля от ъгъла на наказателното поле, но в аут. В 55-ата минута Набил Бенталеб направи страхотна тупалка, но топката мина в страни от вратата.

След час игра Ашли Барнс от Бърнли се озова на чиста позиция, но се засуетии бе блокиран от защитата на Тотнъм. През това второ полувреме темпото на игра сериозно падна, като действията се развиваха основно в средата на терена.

В 69-ата минута Кристиан Ериксен опита да вкара от дъгата на пеналта, но не успя. Към края на мача домакините можеха да стигнат и до победата, но Джордж Бойд не можа да вкара в 83-ата минута.

Нищо друго интересно не се случи в мача и така двата отбора си поделиха по точка.

Бърнли - Тотнъм 0:0

Бърнли: Том Хийтън, Киеран Трипиер, Майкъл Дъф, Джейсън Шакел, Бен Мий, Джордж Бойд, Скот Арфийлд, Дейвид Джоунс, Ашли Барнс, Сам Воукс, Дани Ингс

Тотнъм: Мишел Ворм, Дани Роуз, Влад Кирикес, Ерик Дайър, Кайл Уолкър, Набил Бенталеб, Райън Мейсън, Насер Чедли, Паулиньо, Кристиан Ериксен, Хари Кейн