Тотнъм продължава със слабото представяне през този сезон, като загуби с 1:2 от Стоук Сити у дома. Това е четвърта загуба за Шпорите в последните 5 мача на "Уайт Харт Лейн" в първенството. След нея лондончани останаха с 14 точки на 12-о място в таблицата, а Стоук изпревари съперника и вече е 9-и.

Гостите вкараха два гола още до почивката. Боян Къркич откри в 6-ата минута, а в 33-ата Джонатан Уотърс увеличи аванса на Грънчарите. След паузата Насер Шадли върна един гол в 77-ата минута, но за повече домакините нямаха сили. В края Тотнъм завърши с 10 души, след като Кайл Ноутън беше изгонен с директен червен картон.

Треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино направи 3 промени в състава в сравнение с успеха 2:1 над Астън Вила миналия уикенд. За първи път във Висшата лига този сезон стартира Хари Кейн. Той беше предпочетен да води атаката, а Адебайор и Солдадо останаха на пейката. В защита Федерико Фацио замени Ян Вертонген, а Ерик Ламела също остана резерва за сметка на Андрос Таунзънд.

Още в 3-ата минута Тотнъм можеше да поведе. Хубав пробив на Шадли завърши с центриране и Хари Кейн засече топката с глава с плонж. Той обаче не успя да придаде точност на удара и вратаря Бегович успя да улови.

В 6-ата минута Стоук поведе. Боян Къркич пое топката в центъра, напредна и пред наказателното поле стреля силно. Топката влетя в мрежата зад Лорис. Първи гол на Къркич с екипа на Стоук Сити и във Висшата лига.

В 33-ата минута Стоук вкара и втори гол. Грешка на защитата позволи на Маме Бирам Диуф да влезе сам в наказателното поле и подаде успоредно на вратата към непокрития Джонатан Уотърс. Нападателят ознаменува мач №150 във ВЛ за Стоук с попадение.

На почивката Почетино направи две смени и пусна Дембеле и Ламела, но играта не се подобри. Шпорите така и не създаваха положения за гол, а Стоук се защитаваше отлично и правеше отлични атаки. 

В 77-ата минута все пак Тотнъм върна един гол. Дани Роуз центрира отляво и на далечната греда Шадли бе оставен непоркит. Той заби топката в мрежата от воле с мощен шут от малък ъгъл. Това бе шестия гол на Шадли във Висшата лига този сезон от 9 мача, в които е играл.

Тотнъм натисна в края, но се оголи и Стоук имаше възможност да вкара трети гол при няколко контраатаки. При една от тях Моузес се измъкна зад защитата и Кайл Ноутън го фаулира, за което получи заслужен директен червен картон.