Тотнъм удържа Уест Хям и спечели с 3:2 на неговия „Лондон Стейдиъм”, въпреки че почти пропиля преднина от три чисти гола. 

Така Шпорите спечелиха и третото си гостуване за сезона като имат 11 точки. Чуковете пък остават с 4, като в интерес на истината през по-голямата част от двубоя бяха надиграни от съперника. 

Първият половин час не предложи кой знае какви положения, преди Тотнъм да избухне в 34-ата минута. Анди Каръл сбърка и подаде на Ериксен, който веднага изведе Деле Али вдясно, а той от своя страна центрира за Хари Кейн, който от чиста позиция реализира с глава. 

Само 4 минути по-късно голмайсторът на Шпорите пак намери мрежата. Вертонген изведе Али, чийто удар бе спасен от Джо Харт, но Кейн бе на точното място, за да направи добавка за 2:0. Така той вече има 21 попадения в 29 лондонски дербита в кариерата си. 

След почивката Тотнъм можеше да получи и дузпа за едно падане на Деле Али преди в 60-ата минута Хари Кейн да удари гредата от свободен удар. Играта обаче продължи и секунди след това след неуспешно центриране на Серж Орие, топката се оказа на пътя на Кристиан Ериксен, който с премерен удар направи 3:0 за Тотнъм. 

Последва още един изстрел в гредата на Кейн преди в 65-ата минута Хавиер Ернандес пак да бъде на точното място и да върне интригата, вкарвайки отблизо с глава. 

В 70-ата минута новото попълнение на Шпорите Орие влезе доста агресивно в краката на Анди Каръл, получи втори жълт картон и остави своя тим с човек по-малко, което даде надежди на Чуковете. 

И в 87-ата минута стана наистина интересно. Центриране на Масуаку отляво бе засечено от Куяте, който с мощен удар с глава под гредата направи 2:3. 

Уинстън Рийд стреля високо над целта при най-доброто положение за домакините в оставащото време, преди в последните секунди да се стигне до масово сдърпване между играчите. Така или иначе обаче, нов гол не падна и Шпорите взеха ценен успех.