71 процента от немците не смятат, че националният отбор ще стане шампион на започващото на 9-ти юни световно първенство по футбол в Германия. Уверен в обратното е всеки пети германец.

Това сочат резултатите от социологическо проучване на института за проучване на общественото мнение "Емнид" направено по поръчка на частен телевизионен канал.

Болшинството от мъжете - 67 процента изпитват трескаво очакване на двубоите от Мондиала, докато 54 процента от жените се споделят тези чувства и дори смятат, че ще бъдат лишени от любов и внимание по време на световното първенство.

43 процента от германците се радват на предстоящия празник на световния футбол в своята страна, а други 30 процента - не изпитват никакви емоции.

Въпреки неувереността в крайната победа на своя тим повечето германци смятат, че националния отбор се намира в добри ръце. 53 процента определят Юрген Клинсман за "добър треньор", а в обратното са убедени 27 процента.

Що се отнася до възможността да има терористичен акт по време на Мондиала 76 процента смятат, че това няма да се случи. 20 процента от запитаните са на мнение, че има реална опасност от подобен акт и дори изпитат страх.