Няколко претендента  гледат към трона на Бостън Селтик в НБА. Тази нощ започва 79-ия сезон в Лигата, като Детелините ще защитават титлата си, която спечелиха през юни и с която вече имат 18 триумфа, срещу 17 за ЛА Лейкърс. 

На Изток два отбора се подсилиха сериозно в стремежа да бъдат конкуренти на Келтите. Филаделфия оформи голямо трио привличайки Пол Джордж, както и някои много добри помощни играчи. 

От Сиксърс вече обявиха, че ще внимават страшно много със състоянието на суперзвездата си Джоел Ембийд, който няма да играе в мачове в последователни дни, а вероятно ще бъде и с понамалени минути в стремежа да бъде абсолютно здрав  за плейофите. 

Ню Йорк Никс също демонстрира сериозни амбиции, добавяйки Карл-Антъни Таунс и Микал Бриджис към Джейлън Брънсън. Отборът се раздели с Джулиъс Рандъл и Донте ДиВинченцо, но въпреки това ще бъде сериозен конкурент за първото място в конференцията. 

Милуоки започва като аусайдер сякаш в битката на Изток, но не трябва да бъде отписван по никакъв начин. От Маями и Орландо пък  се очакват потенциални изненади, тъй като те изглеждат доста солидни. 

На Запад интригата за върха сякаш ще бъде между финалиста Далас, който добави Клей Томпсън към състава си, Минесота – с Антъни Едуардс, Руди Гобер и Джулиъс Рандъл, Оклахома Сити и Денвър. 

Амбиции имат още Сакраменто, който добави към Сабонис и Фокс – ДеМар ДеРозън, както и Финикс с ветераните Кевин Дюрант и Брадли Бийл. Ако останат здрави ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис Езерняците може и да се намесят в борбата, но това не изглежда много вероятно. Същото важи донякъде и за Голдън Стейт, а прогрес се очаква от Хюстън и разбира се Сан Антонио с Виктор Уембаняма. 

При всички положения е ясно, че ни очаква отново много шоу, като още през есента ще бъде битката за Купата на НБА, а след това отборите ще гледат към голямата награда, а именно трофеят Лари О’Брайън.