Звездата на НБА и ЛА Клипърс Кауай Ленърд ще пропусне старта на сезона заради възпаление на дясното коляно, обявиха от оргавизацията. 

Крилото е аут за неопределено време, което е доста притеснително, тъй като очевидно рехабилитацията не дава нужните резултати. 

„Няма срок за завръщането му. Казахме още в началото, че ще е нужно време, за да се оправи. Ще има прогрес и той работи здраво. Нещата се усложниха след лагера на националния отбор през лятото. След това оттокът спадна, така че ще видим как ще се развият събитията, но няма да бързаме“ заяви треньорът Тайрон Лу. 

Калифорнийци останаха и без Пол Джордж, който премина във Филаделфия, така че Джеймс Хардън ще бъде основната фигура в първите седмици от сезона, но при всички положения новините свързани с Кауай не са добри. 

Самият 33-годишен играч не изключи възможността да трябва да се справя с възпалението до края на кариерата си. Той премина през различни терапии, но явно нито една не дава максимално добри резултати. Откакто пристигна в Клипърс Ленърд е пропусна 179 от 435 мача, в това число целия сезон 2021-22.