Легендата на НБА Чарлз Баркли предупреди сина на ЛеБрон Джеймс – Брони, че ще има много какво да доказва в предстоящия сезон. 

ЛА Лейкърс избраха доста противоречиво младока под №55 от Драфта, без той да е показал нещо особено до момента в колежа и това накара мнозина веднага да обявят, че всичко е било направено като реверанс към Краля, който няколко пъти обяви, че мечтае да играе заедно със сина си. 

Брони вкара едва 1 от 11 стрелби в предсезонните мачове на Езерняците и отново не впечатли с изявите си, което накара Баркли да обяви, че на Джеймс-младши предстоят много трудности. 

„Радвам се, че той е здрав и ние го подкрепяме, защото уважаваме страшно много ЛеБрон. Няма обаче да му е никак лесно, тъй като ще има мишена на гърба си заради името си. Със сигурност много хора биха казали, че той не заслужава да бъде в Лигата и не е добър колкото други играчи, а е там единствено заради баща си“ заяви Сър Чарлз. 

Брони и ЛеБрон вече записаха минути заедно в един от предсезонните мачове, като се очаква официално да направят това и след седмица, когато Езерняците ще приемат Минесота в първия си мач от новия сезон. В хода на сезона обаче се счита, че Джеймс-младши вероятно ще изкара и доста време в Лигата за развитие.