Суперзвездата на НБА Джоел Ембийд разкри, че е свалил между 11 и 13 килограма от теглото  си, за да бъде в по-добра физическа форма за новия сезон. 

Преди миналата кампания той бе записан, че тежи 127 кг., като сега изтъкна, че планира да свали още килограми и да бъде здрав за плейофите. 

„Свалих поне 11 килограма и искам да сваля още, но това е процес. След загубата ни през пролетта си казах, че трябва да направя максималното, за да съм здрав по време на плейофите. Досега на практика винаги съм бил контузен за най-важните мачове, така че важното е да съм в максимално добро състояние“ заяви Ембийд по време на медийния ден за Филаделфия, 3 седмици преди старта на новата кампания. 

Центърът записа средно по 34,7 точки, 11,0 борби и 5,6 асистенции през миналата кампания, в която обаче игра само в 39 мача и по време на серията с Ню Йорк определено не бе в оптимално състояние. 

Наскоро той поднови договора си с организацията за 3 години срещу 193 милиона долара, като по този начин в момента е обвързан с клуба за 5 сезона, за които ще получи 301 милиона.