Кевин Дюрант засипа с похвали Стеф Къри след фантастичното представяне на гарда при драматичния успех над Сърбия снощи. 

В един от най-добрите мачове в историята за всички времена, стрелецът напомни за себе си, като избуха с 9 тройки и 36 точки, за да помогне на САЩ да спечелят и да стигнат до финала. 

Ключова се оказа последната четвърт, в която американците направиха обрат и наваксаха 13 точки пасив, за да спечелят периода с 32:15, като Дюрант с 9 точки в него и Ембийд със 7 също бяха с ключови намеси. 

„Човече… това бе божествено! Той имаше трудно по време на турнира, но сега просто показа какво може. Това бе истинският Стеф – изстрел след изстрел, открадната топка в края и завършек с поднасяне. Беше навсякъде. Един от  най-великите мачове, които съм го виждал да играе“ заяви Кей Ди. 

Самият Къри също бе доволен, след като преди този мач имаше средно по 7,2 точки на мач в надпреварата, но сега избухна в най-ключовия момент и тимът му навакса 17 точки пасив. 

„Когато играеш здраво в защита, това обикновено помага и на нападението ти. Успяхме да ги спрем и се върнахме в мача. През първото полувреме те вкараха някои много трудни стрелби и трябва да ги поздравим за това. Да направим след това обрат бе наистина специално. Досега не стрелях добре, но това не наруши увереността ми. Влязох в добър ритъм от началото, а в последната част вкарах важен шут след заслон на Джоел. Именно първите 4 минути на последния период промениха всичко. Запазихме спокойствие, не изпаднахме в паника и след  като изиграхме добри защити си върнахме самочувствието“ отчете Къри.