Завръщането на Александър Везенков в гръцкия Олимпиакос може и да не се реализира това лято, тъй като зависи от настоящия му клуб Торонто Раптърс, съобщава специализираният сайт spotrac.com. Канадският франчайз придоби Везенков в сделка със Сакраменто Кингс, като договорът на българския баскетболист с Раптърс е за 1+1 години със заплата от 6,6 милиона долара за първа година и 6,9 млн. за втората, която е опция по решение на клуба.

Везенков и Олимпиакос вече са се разбрали за личните условия, но остава въпросът относно договора му с Раптърс. Ако Торонто го освободи, според правилата те все още ще му дължат заплатата за първата година. Дори и двете страни да постигнат договорка и Везенков да не получи тази сума, то тя ще продължи да заема част от лимита за заплати, който всеки отбор в НБА трябва да спазва. Това прави малко вероятно Торонто да се съгласят Везенков преди следващото лято, когато договорът му може да бъде удължен с допълнителната година и той да стане свободен агент.

Отделно от това, все още не е ясно какво е мнението на треньорския щаб на Раптърс за Везенков и не е изключено те да искат да разчитат на него през следващия сезон. Възможно е също така ръководството на франчайза да вижда в българския баскетболист добра опция за размяна с други отбори от НБА срещу играчи или избори в драфта.

Трансферът на Везенков в Олимпиакос това лято не е невъзможен, но със сигурност ще изисква съгласието и помощта на Торонто Раптърс.