Донован Мичъл ще продължи да играе за Кливланд, след като се договори да удължи контракта си за още 3 години срещу общо 150 милиона долара. 

Говореше се, че Паяка може да бъде трансфериран, но сега това няма да се случи. В споразумението последната година е опция на играча, но засега той спокойно може да прибере 185 милиона до лятото на 2028-а. 

Основната причина за решението на гарда е усещането, че Кливланд се развива и върви в правилната посока, въпреки раздялата с треньора Джей Би Бикерстаф и идването на негово място на Кени Аткинсън. 

Мичъл пристигна при Кавалиърс преди 2 години по сделка с Юта и през този сезон помогна на отбора да стигне до втория кръг на плейофите, като в мачове 6 и 7 с Орландо той вкара общо 89 точки. След това във втория кръг отборът му загуби от шампиона Бостън с 1-4. 

Макар и да пропусна мачове поради контузии, Паяка е отличен реализатор, като има средно по 26,6 точки през последния сезон. Освен това е с 5 поредни участия в Мача на Звездите, както е и първият гард в историята от Алан Айвърсън, който има средно поне по 20 точки във всеки от първите си 7 сезона.