Лос Анджелис Лейкърс е близо до назначаването на новия си треньор, който би бил доста неочакван предвид последните информации. 

Според ESPN Езерняците готвят сериозна и дългосрочна оферта за колежанския специалист Дан Хърли, който изведе UConn до 2 поредни титли в NCAA. 

Калифорнийци вече са провели предварителни разговори със специалиста, като очакванията са те да бъдат ускорени и скоро да има и положителна развръзка. 

Хърли е впечатлил генералния мениджър на Лейкърс Роб Пелинка и собственика Джийни Бъс с визията, тактическите познания и уменията да работи и да развива  млади играчи. 

Дори ЛеБрон Джеймс е силна впечатлен от Хърли, като потенциалното му идване увеличава вероятността от Драфта да бъде взет сина на Краля – Брони и така двамата да се съберат и да играят заедно през следващия сезон. 

От Лейкърс интервюираха няколко треньора след раздялата с Дарвин Хам, като напоследък се заговори, че Джей Джей Редик е фаворит за позицията. Истината обаче се оказва друга. 

Хърли е с баланс 141-58 за 6 сезона в UConn и държи рекорда за най-много поредни победи с двуцифрена разлика – 12. Очаква се той да обърне сериозно внимание на младите  играчи при Езерняците и най-вече на Остин Рийвс, Руи Хачимура и Макс Кристи.