Сакраменто Кингс демонстрира екипите за новия сезон в НБА. Новият отбор на Александър Везенков показа облеклата, които хванаха окото на феновете. Спортист №1 на България за 2022 г. подписа със Сакраменто Кингс преди 3 дни. Най-добрият ни баскетболист парафира договор за 3 сезона срещу 20 млн. долара.

Сакраменто прави дебюта си за сезона тази нощ в сблъсък с Голдън Стейт Уориърс част от лятната лига на Калифорния. Везенков не е регистриран в състава за този турнир, както и големите звезди - Диомантас Сабонис, ДеАрън Фокс, Кевин Хъртър и Харисън Барнс. Завършилият като единствен новобранец титуляр в плейофите за миналия сезон - Кийгън Мъри е в състава, както и избраният от драфта тази година Колби Джоунс.

"Черпейки вдъхновение от нашето кралско наследство и вдъхвайки същността на ребрандирането от 1994 г., ние почитаме миналото, като създаваме нови традиции, които обхващат еволюцията на нашия франчайз. Повторното въвеждане на модернизиран надсловен знак, емблематичен и вечен символ, сложно вплетен в тъканта на историята на нашия франчайз, укрепва връзките, които свързват нашето гордо минало и вълнуващо бъдеще. Това обновяване на екипа не само отдава почит на нашите корени, но също така поставя началото на една вълнуваща нова ера на баскетбола на Сакраменто Кингс", се казва в официално изявление..