Лос Анджелис Лейкърс направи неочакван ход с привличането на опитния гард Патрик Бевърли от Юта Джаз.  
 
В замяна към Солт Лейк Сити ще поемат крилата Тейлън Хортън-Тъкър и Стенли Джонсън, което изглежда доста добър ход за Джазмените. Новината бе потвърдена от самия Бевърли, който пусна в Туитър: „Събудих се като Езерняк!”.  
 
В същото време сделката изглежда неочаквана за Езерняците, след като е известно, че Бевърли отдавна е в конфликт с Ръсел Уестбрук, двамата не се понасят, но сега ще трябва да бъдат съотборници.  
 
34-годишният Бевърли бе част от Минесота през последната кампания, но през юни бе част от сделката, която доведе Руди Гобер при Вълците.  
 
Между 2017 и 2021 той носи екипа на градския съперник на Лейкърс – Клипърс, като трябва да донесе здрава защита, борбеност и хъс на новия си отбор.   
 
Според статистиката през последните 5 сезона Бевърли е ограничил опонентите, които пази един на един до 41,9% успеваемост при стрелбата, което е второ най-добро постижение сред играчите, участвали в поне 2000 такива ситуации.  
 
Ветеранът идва с договор за 13 милиона долара, който обаче е само за предстоящия сезон, като за 2023-24 единсно суперзвездите Леброн Джеймс и Антъни Дейвис имат гарантирани договори с отбора от Ел Ей.