Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне пое цялата отговорност за разочароващото представяне на своя отбор, след като серията им без загуба в Ла Лига завърши с поражение с 0:1 от Бетис в неделя.

Атлетико не успя да се възстанови след автогола на Хосе Мария Хименес в 4-ата минута и пропиля малкото положения, които създаде в мач, пълен с грешки, за които треньорът обвини себе си.

"Не се подготвихме добре за този мач. Аз съм отговорен, че планът не проработи. Трябва да започнем първо от себе си, имаме работа за вършене и много неща за подобряване. Не съм си представял нещо различно. Новите играчи трябва да продължат да се адаптират, а аз трябва да извлека повече от силните им страни", каза Симеоне на пресконференция.

През седмицата Атлетико загуби и с 1:3 от Лил в Шампионската лига.

"Бетис е конкурентен отбор, който се подобри много. Както се видя днес, те ни надиграха. Очевидно не можахме да играем нашата игра. Това ни се случи и срещу Лил миналата седмица, изостанахме в резултата и не успяхме да се върнем", добави той.

"В крайна сметка, като треньор, първо трябва да разреша тези ситуации и да имам ясна идея за тактика, така че играчите да могат да се представят по начина, по който аз желая", коментира още Симеоне.

Първата загуба на Атлетико за сезона ги оставя на четвърто място в испанското първенство с 20 точки актив, две пред Бетис и 10 зад лидера Барселона. Те се изправят срещу аматьорския Вик за Купата на Краля в четвъртък, преди да приемат Лас Палмас три дни по-късно.

Снимка: БГНЕС