Стадионът на Атлетико Мадрид "Метрополитано" може да бъде напълно затворен за две седмици. За такава санкция настоява Комисията срещу насилието, както и за глоба за клуба от 65 хиляди евро за клуба за поведението на феновете му, които хвърляха запалки по времето на дербито с Реал Мадрид срещу вратаря Тибо Куртоа, което наложи спирането на срещата за няколко минути, съобщава вестник "Марка".

На мадридското дерби имаше още нахлуване на хора на терена, нацистки символи, провали в организацията, като бе намерен и нож, вкаран на трибуните. Атлетико реагира вече, като намери и изгони от стадиона четирима свои привърженици, които са хвърляли запалки по Куртоа и са уцелили белгийския вратар. Полицията в испанската столица продължава да търси още 20 души заради инцидентите на футболния мач, който се игра преди повече от две седмици.

Атлетико вече бе глобен с 45 000 евро и част от трибуните бяха затворени за следващите домакински мачове с Леганес, Лас Палмас и Алавес. Ако по-тежкото наказание бъде прието, то ще бъде най-тежкото в историята на испанския футбол.