„Трябва да поздравим съперниците. Те изиграха добър мач със стила на футбола, който сме свикнали да виждаме“, заяви старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне след равенството 0:0 с Манчестър Сити и отпадането от четвъртфиналите в Шампионската лига.

„Елиминацията боли, но съм горд с това, което сме ние и как се състезаваме“, добави аржентинският специалист, цитиран от БТА.

„Равенството е приятно единствено за честта ни. В съзнанието си сме спокойни, защото знаем, че дадохме всичко от себе си“, каза още Симеоне.

За обвиненията към Манчестър Сити, че през второто полувреме са бавили времето в очакване на края на мача, Диего Симеоне коментира: „Нямам какво да кажа по тази тема. Има съдия, който да правилата. Аз отново поздравявам съперника, който спечели битката, защото отбеляза един гол повече от нас.“

„Не е нужно да имам мнение дали някой говори добре или зле за мен. Често тези, които имат богат речник са много интелигентни и те хвалят с презрение, но ние не сме глупави“, заяви Симеоне по повод отправените критики към него и тима му.