Реал Мадрид - Атлетико Мадрид, двубой от 31-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Сантиаго Бернабеу", начало: 17:15 часа българско време.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Вайехо, Рамос, Тео, Каземиро, Ковачич, Васкес, Асенсио, Бейл, Роналдо

Атлетико Мадрид: Облак, Версалко, Савич, Годин, Ернандес, Габи, Томас, Саул, Коке, Гризман, Коща

Прогноза на Gol.bg:

Реал Мадрид посреща градския си съперник Атлетико на "Сантяго Бернабеу" в най-интересния мач в Ла Лига през уикенда. При победа футболистите на треньора Зинедин Зидан ще застанат на една точка зад "дюшекчиите", като в момента "белия балет" е с 63 точки, а футболистите на треньора Диего Симеоне са с 67.

Реал Мадрид смачка Ювентус с 3:0 в Торино през седмицата и на практика си гарантира място в полуфиналите на Шампионска Лига. Сезонът в Ла Лига обаче не се оказа успешен за шампионите, които бързо-бързо загубиха шансове да защитят титлата си. 

Реал допусна твърде много грешки през сезона, което в един момент дори постави Зинедин Зидан на ръба на уволнението. Все пак последно време представянето на отбора се подобри и през настоящата година тима има само 2 загуби в първенството.

Откъм състави, Рафаел Варан е поставен под въпрос за домакините. Все пак той може да се появи, за разлика от контузения Начо. Зинедин Зидан със сигурност мисли приоритетно за Шампионска лига, но предстои да видим дали ще даде почивка на големите имена. 

Атлетико Мадрид спечели срещу Спортинг с 2:0 в турнира Лига Европа в четвъртък в първия четвъртфинал от тунира. “Дюшекчиите” са се устремили към триумф във втория по сила европейски клубен турнир.

Идването на Диего Коща през януари значително подобри атакуващото звено на тима. Гостите дадоха всичко от себе си, за да не изостават от лидера, но загубата в директния мач на "Камп Ноу" срещу Барселона сякаш предопредели кой ще бъде шампионът.

Антоан Гризман и Витоло се връщат от наказание в Ла Лига за гостите. Филипе Луис е контузен за Диего Симеоне, като Симе Врсалико и Хосе Хименес са поставени под въпрос. Така Хуанфран може да замени защитника, а Гризман ще заеме мястото на Гамейро в атака.

Двата тима често правят вълнуващи двубои помежду си, като очакваме и сега да бъде така. Дори и второто място да не е чак толкова важно за тези два отбора, срещите между тях са въпрос на чест и гордост.

Прогноза: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:1