Диего Коста вкара и във втория си мач след завръщането си в Атлетико, за да помогне за успеха над Хетафе с 2:0 в мач от 18-ия кръг на Примера. 

Този път обаче нападателят отново показа и необуздания си характер, тъй като бе изгонен заради радостта си при попадениeто. 

Коста, който преди дни реализира в двубоя за Купата на Краля срещу Леида, сега отбеляза в 68-ата минута, когато завърши отлично бърза атака и направи резултата 2:0. Той обаче продължи движението си и се хвърли сред феновете зад вратата на гостите, за да празнува с тях.  

Проблемът бе, че няколко минути по-рано футболистът бе получил жълт картон за удар с лакът срещу съперник и съдията Хуан Мартинес Мунуера не се поколеба да му покаже втори заради действията му, пращайки го преждевременно в съблекалнята. 

Коста изглеждаше изумен от решението на арбитъра, но трябваше да го приеме и сега ще пропусне сблъсъка с Ейбар поради наказание. Той бе титуляр в мача, в който Анхел Кореа откри резултата в 18-ата минута. 

С победата Дюшекчиите събраха 39 точки и остават твърдо на второ място, но разликата до Барселона почти сигурно отново ще стане 9 точки утре, когато каталунците приемат Леванте.