Атлетико Мадрид не успя да победи Атлетик Билбао благодарение на съдията Хайме Латре и помощниците му, които не зачетоха два гола на столичани. 

Двубоят от 35-ия кръг на Примера дивисион игран на „Висенте Калдерон“ завърши 0:0, с което домакините загубиха 2 точки в битката за третото място и преднината им пред преследвачите Валенсия и Севиля може да бъде намалена на 4. 

И двете попадения бяха отменени поради засади, които обаче не съществуваха, макар и положенията да бяха трудни. Първо Гризман в 52-ата, а след това и Тиаго Мендеш в 70-ата бяха разочаровани от реферите. 

През първата част нямаше много ситуации, като двубоят се развиваше равностойно. Фернандо Торес претендира за дузпа при едно положение, но и той остана разочарован. 

След почивката Атлетико натисна и стигна до 2 попадения, които обаче не бяха зачетени. Гостите също имаха някои нелоши ситуации и в крайна сметка си тръгнаха с точка, като вече имат 48, но остават на 5 от 6-ия Виляреал. В края Бастинса от баските бе изгонен за втори жълт картон.