Милан и Интер ще се вкопчат в здрава битка за крилото на Атлетико Мадрид Алесио Черчи през януарския трансферен прозорец, твърди "Тутоспорт".

Италианският национал така и не успя да се наложи на "Висенте Калдерон" след трансфера си в клуба от редиците на Торино.

"Дюшекчиите" платиха около 15 милиона евро за него, но фланговият футболист до момента не оправдава хвърлените пари за него.

Треньорът на Интер Роберто Манчини е привърженик на крилото и дори вчера ясно намекна, че отборът ще се опита да го привлече през зимния трансферен прозорец.

Нещо повече, Манчо дори планира да гради отбора около Черчи, ако самият футболист бъде привлечен в отбора и вече е заявил многократно пред ръководството, че иска на всяка цена крилото.

Освен това Данило Д'Амброзио, който е добър приятел с Черчи, може да спомогне за преминаването на италианския национал на "Джузепе Меаца".

Милан обаче също има силен коз в ръцете си, тъй като Атлетико Мадрид има интерес към Фернандо Торес, а нападателят е под наем в клуба за два сезона.

Отборът от Мадрид има желание да привлече нов нападател, а Диего Симеоне с отворени обятия би приел Торес.