Реал Сосиедад може още да е без постоянен треньор, но след вдъхновена игра баските прекъснаха серията си от 8 поредни мача без успех и постигнаха втората си победа през кампанията след 2:1 над Атлетико Мадрид. 

Домакините играха силно и заслужаваха да спечелят, като при това го направиха слесд обрат в резултата. Така те вече имат 9 точки, като се измъкнаха от зоната на изпадащите макар и по голова разлика. Интересно е, че двете им победи през сезона са срещу грандовете Реал и Атлетико. 

Загубата бе втора за Дюшекчиите през сезона и с 23 точки те изостават вече на 4 от лидера Реал Мадрид, като заемат 4-о място в подреждането. 

Началото бе отлично за гостите, защото те поведоха в 10-ата минута. Тогава Хуанфран подаде на Раул Гарсия, който направи ниско центриране в наказателното поле и Марио Манджукич засече на далечната греда, за да даде аванс на своя тим. 

Само че радостта на шампионите бе кратка. В 15-ата минута Карлос Вела получи от тъч, нагласи си топката на левия крак и с великолепен шут в далечния ъгъл възстанови равенството. 

В средата на полувремето домакините претендираха за дузпа, когато Годин влезе на шпагат срещу Вела и сякаш наистина го спъна. Реферът обаче реши, че мексиканецът симулира и му показа жълт картон. 

В 35-ата минута късметът пак бе на страната на Атлетико. Тогава Миранда върна слабо назад и Агирече пресече подаването, заобиколи вратаря и стреля, но Годин притича и изби от голлинията. Домакините определено играеха силно, но до почивкатна не успяха да излязат напред. 

Малко след паузата ситуацията за гостите се усложни, след като Гилерме Сикейра получи два жълти картона в рамките на 3 минути и остави отбора си с човек по-малко. 

С човек по-малко Атлетико пропусна да вкара в 63-ата минута, когато Ансалди проби по фланга и намери отлично Манджукич, чийто изстрел обаче мина покрай вратата. 

Все пак обаче домакините стигнаха до триумфа. В 83-ата минута Залдуа центрира отляво и Агирече бе заел най-добра позиция, за да прати топката с глава във вратата и така Реал да спечели срещу Атлетико у дома след 4 поредни поражения от този съперник на „Аноета”.