Атлетико Мадрид направи неочакват ход, след като привлече бившият ръководител в Манчестър Юнайтед и Челси – Питър Кениън (на снимката вляво). 

60-годишният бизнесмен ще бъде съветник на Дюшекчиите в стремежа на клуба да се популяризира още повече по целия свят, което трябва да повиши естествено приходите. 

Изпълнителният директор Мигел Анхел Хил Марин реши да заложи на един от най-опитните хора в това отношение, след като Кениън се е доказал през годините, че разбира от футболен бизнес. 

Той бе изпълнителен директор на компанията за спортни стоки „Умбро” преди през 1997-а да премине в Манчестър Юнайтед и да заеме ръководен пост. Счита се, че той е с основен принос да убеди сър Алекс Фъргюсън да продължи да работи, след като през 2002 бе решил да напусне. Именно при него Юнайтед стана финансово стабилен и изключително популярен. 

През 2003-а обаче неочаквано премина в Челси, където името му нашумя при опита да наеме Свен-Йоран Ериксон за мениджър на отбора, както и при привличането на Ашли Коул от Арсенал през 2006. Напусна поста в края на октомври 2009-а, а наскоро имаше проблеми с нарушаване на правилата на ФИФА по отношение на собствеността от трета страна, след като се сдобиваше с играчи чрез компании в Джързи и Ирландия. 

Атлетико е във възход през последните 3 години след идването на Диего Симеоне и в клуба са на мнение, че сега е моментът да се постигне още по-сериозно бизнес-развитие.