С провал започна полусезона на Байерн. Четири минути преди края на мача Волфсбург изравни за крайното 1:1 в мач, белязан с две греди, две пропуснати дузпи и два отменени гола.

Байерн вече изостава на 16 точки от Борусия Дортмунд – на практика огромна, непреодолима разлика. Дали Байерн днес не сдаде титлата? Май да...

В състава на Байерн на вратата дебютира Томас Крафт. Възстановеният Аржен Робен и новият Луис Густаво останаха първоначално на пейката. Там бе и ван Буйтен, който отстъпи място на Брено.

Във Волфсбург Стив Макларън заложи на схема с един нападател – Графите, след като Джеко вече не е част от отбора. Германският национален защитник Арне Фридрих пък се завърна на терена след операция в гърба и дълго отсъствие.

Байерн започна шеметно мача и още в петата минута Марио Гомес уцели гредата. Две минути след това Крафт вкара силно топката в игра, тя стигна чак до вратаря на домакините Беналио, който пробва да я изрита напред, но уцели крака на Томас Мюлер. Оттам топката се отклони в мрежата – 0:1 за Байерн.

Шампионите продължиха да нападат, втория гол висеше на косъм, но на два пъти Гомес не успя да вкара, удар на ван Бомел пък се отби от тялото на противник.

Натискът на Байерн беше силен и в 21-ата минута Дежага направи нарушение срещу Пранич – дузпа. Филип Лам обаче нацели левия дирек, от който топката се върна в игра, но гол не падна.

Минути след това Робен влезе в игра. Добрата новина за феновете на Байерн бе помрачена от това, че той замени принудително получилия по-рано в мача контузия Франк Рибери. Така двамата отново се разминават на терена, а виновен за травмата е Жосуе, който изрита брутално французина.

Оттук настъпиха минутите на Волфсбург. В 37-ата минута бе и първото им положение, когато Дежага с глава уцели гредата зад Крафт. Пет минути по-късно топката дори се озова в мрежата на последния, но съдията вдигна засада, въпреки бесните протести на домакините.

Те настъпваха и Диего бе близо до изравнавяне, но ударът му бе спасен от Крафт. В добавеното време обаче стана още по-горещо – съдията даде пресилена дузпа за Волфсбург за нарушение на Бадщубер.

Графите застана зад топката, но ударът му бе блестящо спасен от дебютанта Томас Крафт. С това отличното първо полувреме приключи с гол преднина за шампионите.

В 53-ата минута Робен застраши Беналио от пряк свободен удар, минути по-късно на отсрещната врата Манджукич принуди Крафт да боксира над гредата. Като цяло обаче темпото на игра вече бе доста по-бавно.

В 69-ата минута ван Гаал пусна Густаво на мястото на Тимошчук – дебют за бразилеца, който дойде тази зима срещу 15 милиона евро от Хофенхайм. Той зае място пред защитниците.

Мачът вървеше мудно, Байерн заигра само на безкрайни пасове, за да минава време. Не че домакините заслужаваха, но наказаха баварците за пасивността им.

В 86-ата минута Волфсбург изравни. Изигралият слаб мач Швайнщайгер загуби безумно топката в собственото наказателно поле срещу Шефер, който подаде към Саша Ритер, а той нямаше как да сбърка – 1:1.

В някакво отчаяние Байерн натисна и в последната минута вкара гол, но съдията реши - засада! Мюлер довкара отбитата от Беналио топка, но бе в тънка засада още при удара на Робен.

В добавеното време Швайнщайгер улучи и върха на горната греда - но баварците останаха с празни ръце.

Така Байерн се провали още в първия си мач от широко прокламираното преследване на Борусия Дортумнд. На практика защитата на титлата вече е невъзможна.

Волфсбург – Байерн 1:1

0:1 Мюлер (7)

1:1 Ритер (86)

Волфсбург: Беналио, Ритер, Кяер, Фридрих, Шефер, Жосуе (69-Пекарик), Сисеро (46-Сигерчи), Дежага, Диего (88-Каленберг), Манджукич, Графите

Байерн: Крафт, Лам, Брено, Бадщубер, Пранич, ван Бомел, Тимошчук (69-Луис Густаво), Мюлер, Швайнщайгер, Рибери (25-Робен), Гомес