Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес очаква срив в Борусия Дортмунд през пролетния полусезон. Това крепи надеждата разликата от 14 точки да бъде стопена.

„Ако Дортмунд загубят първия мач с Леверкузен веднага безпокойствието им ще нарасне. Ние обаче трябва да сме там – ако Дортмунд изпаднат в криза, а ние не сме на мястото си, то трябва да се ритнем”, каза босът за списание Шпортбилд.

Според него разликата е хем голяма, хем надеждата титлата все пак да бъде защитена остава.

„Който ме познава знае, че винаги гледам оптимистично. 14 точки обаче едва ли е постижимо. Не помня да сме били в такава ситуация”, откровен е президентът на Байерн.

Хьонес отхвърли критиките на предшественика си Франц Бекенбауер, че клубът не е действал активно по привличането на вратаря Мануел Нойер.

„От сегашната си позиция той не може да прецени това. По случая с Нойер най-добре е всички да се обвием с мантията на мълчанието. Нещата се развиват точно така, както трябва”, постанови Хьонес.

Той препоръча още на Сеп Блатер и хората му да се запитат как ще я карат така в бъдеще – ФИФА се носела от един скандал на следващ.