Бразилският полузащитник Луис Густаво вече тренира с Байерн в Катар, но в Германия започва разследване на трансфера му от Хофенхайм. Германската футболна лига е сезирана за нарушение.

Според критици собственикът на Хофнхейм, милиардерът Дитмар Хоп, не е имал оперативно пълномощно да продаде играча.  Затова сега лигата събира документацията.

„Влязохме в контакт с ръководството на Хофенхайм. Оттам ни гарантираха, че ще обосноват трансфера документално”, се казва в официалното становище на лигата.

Хоп е мениджърът на клуба Танер пътуваха до Мюнхен, където се договориха с шефъа на управата на Байерн Карл-Хайнц Румениге. Последният изтъкна специално ролята на Хоп по трансфера.

Сега ообаче се твърди, че Хоп не е имал право да го прави, защото така се погазва наредба, касаеща правото да се трансферират играчи.

„Явно правото и процеса на вземане на решения в Хофенхайм са организирани по различен начин. Навсякъде, където клуб е изправен до стената или има модел като в Хофенхайм, правилата се заобикалят”, негодува президентът на Хановер Мартин Кинд.

Предстои разплитане на случая.