Страстите в Мюнхен се нажежават покрай футбола. Групировка от агитката на Мюнхен 1860 проведе организирана акция срещу клуб на фракция от агитката на Байерн.

По данни на полицията между 20 и 50 души от Мюнхен 1860 се събрали в близост до клуб на крайната групировка в агитката на Байерн – Шикерия в квартал на баварската столица. Първи пострадали трима фена на Байерн, които идвали с кола.

Нападателите потрошили с прътове и ръце Форда – стъклата и дясната врата. Един от младежите вътре получил няколко тупаника в лицето, преди да може да избяга с другарите си.

След това феновете на групата Коза Ностра на агитката на Мюнхен 1860 се насочили към заведението, където счупили стъклото на вратата. После обаче прозвучали сирените на полицейските коли и нападателите се разбягали.

От полицията са провели бърза среднощна операция и са заловили петима от тях. Единият бил със счупена ръка, но не могъл да се обясни на полицаите какво е станало и те го задържали.

От Шикерия вече планират отговора. Тази фракция има славата на най-крайна в агитката на Байерн. В интернет форумите заплахите за разправа вече вървят.

Полицията образува следствие и ще издирва замесените в първото нападение лица, както и ще следи да парира контраудара.